Omtanke om dina personuppgifter

Allt vi gör handlar om att göra ditt liv enklare och säkrare

Volvo Cars är en biltillverkare som alltid sätter människan i centrum. Allt vi gör, gör vi för människorna som kör och vistas bland våra bilar. Så har det varit ända sedan Volvo Cars grundades 1927 i Göteborg. När vi utformar våra produkter och tjänster gör vi det med omtanke om dig och dina nära och kära, för att kunna underlätta din vardag och ditt liv. Tillsammans med vårt varumärkeslöfte - att skydda det som är viktigt för dig – utgör omtanke utgångspunkten för hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi sparar dem bara när det tjänar ett syfte för dig.

När du bygger din drömbil på nätet, när du köper eller leasar en bil hos oss. När du använder appen Volvo on Call för att navigera, styra klimatet i bilen eller behöver assistans. När du får dina matvaror levererade direkt i bakluckan eller skickar en digital bilnyckel till en vän.

När vi använder dina personuppgifter gör vi det inte bara för att tekniken gör det möjligt, utan för att ditt liv som Volvokund ska bli enklare och säkrare.

Dina personuppgifter tillhör dig

Vi utformar våra tjänster på ett sådant sätt att du själv kan välja om du vill dela dina personuppgifter med oss. När vi ber om att få ta del av dina personuppgifter har vi alltid ett syfte. Vi gör det för att du ska kunna ta del av exempelvis våra uppkopplade tjänster, för att uppfylla nödvändiga lagkrav, för att vi ska kunna nå dig med information som är intressant för dig eller för att göra undersökningar och analyser som hjälper oss att ge dig ännu bättre tjänster och produkter.

Vi säljer aldrig de uppgifter du valt att dela med oss vidare till annonsörer eller andra organisationer. När du delar dina personuppgifter med oss ger du oss ett förtroende, och din integritet är alltid av högsta vikt för oss. Volvo Cars samlar bara in de personuppgifter som är relevanta och nödvändiga, och vi behåller dem endast så länge det är nödvändigt för de syften de samlades in för.

När du hittar din drömbil

När du funderar på vilken bil som kan vara aktuell för dig, kanske du besöker oss online på Volvocars.se för att bygga din drömbil i vårt digitala verktyg Bygg din Volvo. Vi delar dina kontaktuppgifter med den återförsäljare du väljer, men bara när du efterfrågar ett affärsförslag eller en provkörning.

När du besöker en av våra återförsäljare kan du också få frågan om vi får spara dina uppgifter för att kontakta dig med information som är intressant för dig som funderar på att bli Volvokund.

När du blir Volvokund kommer vi att ta del av och spara exempelvis dina kontaktuppgifter, för att kunna ge dig information om när din bil är klar för leverans.

Vi sparar bara de uppgifter som är nödvändiga för att uppfylla dina önskemål och du kan vara säker på att informationen om dig inte lämnar Volvo.

Våra digitala och uppkopplade tjänster finns till för din säkerhet och för att underlätta din vardag

Som kund hos oss kommer du att kunna ta del av våra uppkopplade tjänster. Tjänster som vi har utvecklat av omtanke om dig, för att göra ditt liv enklare och säkrare.

Volvo On Call är en digital tjänst som finns som app i din mobiltelefon, och som gör att du kan ha koll på bilen ute på vägarna eller när du sitter hemma i soffan. Du kan låsa eller låsa upp bilen med fjärrstyrning var du än är, dela en digital nyckel med en vän, ja till och med få leveranser direkt till bakluckan. Du kan kyla eller värma kupén i förväg, så att klimatet i bilen är perfekt när du sätter dig för att köra. Du kan skicka resmålet och resvägen till bilens navigationssystem och logga bränsleförbrukning och körjournal. Och om du och din Volvo någonsin behöver assistans på vägen kommer Volvo On Call vara där för att ge dig stöd - även om du inte kan ringa på hjälp - oavsett var du är.

Min Volvo är din personliga webbplats och app. Där finns allt du behöver veta och ha koll på om din bil, dina tjänster och fler möjligheter – allt för att göra ditt liv som bilägare smidigt och enkelt.

För att få tillgång till samtliga uppkopplade tjänster och för att alla tjänster i Volvo On Call ska fungera sparas uppgifter som krävs för detta. Ett exempel är navigationssystemet, som loggar din geografiska position för att fungera optimalt. Integriteten och säkerheten i våra uppkopplade tjänster är central, och vi skyddar de uppgifter som sparas där.

Låt oss hålla kontakten

Kanske var det ett tag sedan du köpte bil hos oss, eller så har vi nya produkter eller tjänster som vi tror att du skulle vara intresserad av.

Eller så har du nyss varit i kontakt med oss, och vi skulle vilja veta vad du tyckte om din upplevelse och hur vi kan göra den ännu bättre.

Vi sparar gärna dina kontaktuppgifter för att kunna nå dig i framtiden, men vi gör det bara om du själv vill det. Dina personuppgifter är alltid dina. Och om du väljer att dela dem med oss lovar vi att ta väl hand om dem.

Se villkor för tjänster
Se integritetspolicy